WhatsApp

 

 

Wat is WhatsApp

WhatsApp Messenger is een cross-platform mobiele berichtenapp waarmee je berichten kunt uitwisselen zonder dat je hoeft te betalen voor sms-berichten. WhatsApp Messenger is beschikbaar voor iPhone, BlackBerry, Windows Phone, Android en Nokia en ja hoor, deze telefoons kunnen allemaal berichten naar elkaar sturen! Aangezien WhatsApp Messenger gebruikmaakt van hetzelfde internetabonnement dat je gebruikt voor e-mailen en surfen op internet, hoef je niets te betalen voor de berichten die je stuurt om in contact te blijven met je vrienden.

Naast het verzenden van berichten kunnen gebruikers van WhatsApp ook groepen aanmaken en elkaar onbeperkt afbeeldingen, video's en geluidsopnames sturen.

!ALERT|Essen via Whatsapp - burgers alarmeren politie en elkaar

!ALERT|Essen is tot stand gekomen naar een idee van Buurtpreventie Nispen (NL) en naar voorbeeld van !ALERT|Nispen.
Gemeente Essen, Politie "Zone Grens" en de Buurtinformatie Netwerken in Essen ondersteunen dit burgerinitiatief.

Voorstel om borden toe te voegen aan de bestaande BIN-waarschuwingsborden

 

11 mei 2016

Berichtenservice Whatsapp heeft een desktopversie gelanceerd. Gebruikers van zowel PC's als Macs kunnen op de site van Whatsapp een app downloaden om berichten te sturen vanaf hun computer.

Whatsapp lanceert app voor Windows en Mac

Tot nu toe was het populaire chatprogramma alleen te gebruiken via een browser gekoppeld aan een smartphone. Volgens techsite The Verge werkt ook de desktopapp alleen in combinatie met een telefoon: conversaties uit de smartphoneapp worden doorgezet naar de computer.

Geruchten over een desktopapplicatie staken enkele weken geleden de kop op toen een twittergebruiker die mogelijkheid ontdekte in een vertaling van documenten van Whatsapp. De berichtenservice heeft volgens The Verge momenteel wereldwijd een miljard gebruikers. (ANP/WK). Bron: Datanews.knack.be